Paaseieren zoeken gebeurde in het Paasweekend overal, maar niet in een voedselbos. Daar zijn het andere (roof)dieren die eieren zoeken. Een kapot eendenei zag ik 2e paasdag als stille getuige liggen tussen de brandnetels.

Het is voor steenmarters, vossen en ratten het hele voorjaar eierzoektijd, gevolgd door jonge-vogeltjeszoektijd. Net als voor eksters waarvan er opvallend veel in de elzen zitten en zelfs laag tussen de struiken door scheren. De torenvalk voedt zijn eigen jonkies ook met kleine vogeltjes. En katten verlaten hun voerbakje om hier voor hun plezier een vogeltje te bemachtigen.
Niet voor niets leggen vogels ieder jaar een nest vol eieren. Dit vergroot de kans dat er jonkies zullen overleven en uitvliegen. Dat ze op het menu staan van andere dieren is de gang van zaken in de natuur. Zo kunnen vele soorten dieren overleven, met elkaar en door elkaar. Zolang wij mensen tenminste niet zorgen voor onnodig verstoring. Door vogels die op een nest zitten te verschrikken, vliegen ze op, verliezen daardoor energie die ze hard nodig hebben in de zware broedtijd en bij het voederen daarna, de eieren worden koud en liggen tijdje onbeschermd. Er gaat dus van alles mis. Daarom is De Parkse Gaard gesloten voor wandelaars in het broedseizoen, tot eind juli. Alleen beheerders kunnen er wel in (huiskatten zouden zich trouwens ook best aan de sluiting in het broedseizoen mogen houden).