Geopend, en nu gaan we weer door


De officiele opening van de drie voedselbossen in De Park op 2 oktober trok heel wat mensen. Het weer viel ook mee. Het was een dag om blij mee te zijn.

Telkens weer met belangstellenden het bos in om uit te leggen wat we doen en waarom. Een enkele bessenstruik was de klos en werd vrijgezet zodat we mensen konden overtuigen dat er onder al dat meterhoge hanepotengras echt struiken staan. En dat ze niet zielig zijn. Dat struikje dat nu op de wind staat, dat denkt ‘waarom heb ik dit nou weer?’

Heel veel bekers met kastanjesoep geschonken en talloze rijstwafeltjes met yoghurt-notenspread uitgedeeld. Een gezellige bedoening was het bij het appelmoes maken.

Hiermee gaven we voorproefje van wat er straks met producten uit de Parkse Gaard gemaakt kan worden.

Een kleine foto-impressie (met dank aan Kirsten den Boef voor de foto’s)

foto boven: Proeven en praten. Onze fantastische maatschappelijke stagiares hielden het vuur brandend en deelden iedereen flyers uit.

foto onder: Gedeputeerde Josan Meijers, die de voedselbossen alledrie opende, krijgt de oogst van de pluktocht voorgeschoteld door plukster Paula van Lingen

Voorwaarts allemaal het bos in, met als eregast gedeputeerde Josan Meijers

Vanwege het succes hier het geheime recept van onze kastanjesoep. Daarom is het niet goed leesbaar weergeven, het moet een beetje geheim blijven. De computertechniek werkte uit eigen beweging goed mee om het geheim te houden.

Onder de link geeft de filmer een voorproefje van zijn fimpje over de Parkse Gaard en de andere twee voedselbossen. Uitzending zondag op Omroep Gelderland.

In het echt zijn de voedselbossen natuurlijk te zien op zondagmiddag 2 oktober, bij de feestelijke officiele opening. Tot ziens!

Park Lingezegen vanaf zondag officieel 3 voedselbossen rijker: