Lekker eten uit het voedelbos, dat geeft de inspiratie om ermee door te gaan. Een voedselbos goed is voor het milieu, biodiversiteit, gezondheid, samenwerking en noem op. maar ook voor de maag blijkt op een lunch meteen groep vrijwilligers van De Parkse Gaard.
De creatieve en enthousiaste cateraar Renate Buitenhuis maakte in haar Groene Keuken in Elst, een lunch van jewelste, grotendeels op basis van producten uit ons bos.
We dronken zwarte bessen-vlierbloesemlimonade opgefrist met prikwater.
We aten onder andere pompoensoep; de composthoop is een ideale plek voor pompoenplanten, met zadencrackers waar allerlei lekkers mee te combineren was zoals tamme kastanjes, walnoten, stukjes vijg.
Custardvla met zoete stoofperen vergezeld van bessen, zoals olijfbes, vruchtmeidoornbes, honingbes en gele bes was het nagerecht.
De groentetaart bestond wel uit eenjarige gewassen, die ook in duurzame landbouw een plek kunnen hebben.
Je proeft het: een voedselbos is de moeite waard om aan te werken!